Reparer mer!

2017-02-14-trashlab-13Reparer brødristeren din, redd verden, møt nye folk og lær av hverandre! Vi forbruker og kaster stadig mer, men en motstrøm av reparasjon er i gang.

10.-12. mars inviterer Galleri ROM deg til å ta del i denne bevegelsen.

Sammen med den tverrfaglige kunstgruppen Pixelache skal vi reparere, resirkulere og redesigne. Det blir også korte inspirasjonsforedrag.

Kom innom på kikk off på fredag eller meld deg på verkstedene på lørdag og søndag: post@r-o-m.no

Alt er gratis!

 

PROGRAM:

Fredag 10.03, kl. 18:00 – 21:00

Fredagen blir en kick-off-fest med lynforedrag om reparasjon, resirkulering, ressursbruk og kreativ samhandling.

logo2_tavarepa-png-avatar_user_display

Ta vare på det du har

Martin Leander Brandtzæg fra Naturvernforbundet presenterer kampanjen Ta vare på det du har og arbeidet de gjør for å fremme reparasjonskulturen som en del av det grønne skiftet.

l1140098

Repair café

Elin Wyller og Stephanie Degenhardt fra Omstilling Sagene forteller om reparasjonskaféer for å skape et alternativ til bruk-og-kast kulturen og gi tilbake tapt kunnskap om hvordan reparere klær og ting. Her kan hvem som helst kan komme og få hjelp til å fikse sin yndlingsgenser, lære seg hvordan å stoppe en sokk eller hvordan man lager noe helt nytt fra et gammelt klesplagg. I en uformell setting tilbyr de faglig assistanse til reparasjoner og kaffe og boller.

fe9c6c9e-8649-42b1-b3a9-5e04bede56bf
FOTO: Alex Asensi/Trade Day Oslo

Trade Day

Marie Nord presenterer konseptet Trade Day. Dette er arrangementer der folk bytter klær med hverandre.Trade Day skal senke kjøpepress blant ungdom, øke bevissthet rundt forbruk, og oppfordre til å stanse overproduksjon av klær. Bytting på Trade day er både en effektiv måte å dele klær, et sosialt møtested og en synligjøring av hvor mye klær som ligger ubrukt i norske skap.

tumblr_inline_n3lq9jf4jm1rgbuak

Trashlab og Hacklab

Justin Tyler Tate om Mikko Laajola fra Pixelache i Finland vil fortelle om den tverrfaglige plattformen og festivalen Pixelache og dele erfaringer med å skape sosialt fellesskap rundt å reparere, tenke nytt, utfordre overforbruk og inspirere til gjenbruk. De vil også fortelle om deres verksteder de påfølgende dagene: TRASHLAB og HACKLAB.

tinguely-jn-photo-radio-sculpture-1962
Jean Tinguely, “Radio Sculpture” (1962, detail, photo by Hyperallergic)

Lørdag 11.03, kl. 12:00 – 17:00:

RADIO HACKLAB

Som eneste land i verden har Norge slukket FM nettet. Tusenvis av radioapparater er dermed ubrukelige. Det skal vi gjøre noe med på galleri ROM:REPAIR. Vi inviterer til Radio Hacklab! Her mekker vi nye FM frekvenser. Inspirert av Pixelaches eminente hackekunstnere og Jean Tiguelys fantasifulle radio skulpturer og fikser vi FM samband med nye fremtidsutsikter!

Åpent for kreative mekkere i alle aldre. Ta med en gammel radio eller to og andre duppeditter som kan være bra å ha.

Deltagelse på Hacklab er gratis, men krever påmelding på grunn av et begrenset antall plasser. Meld deg på ved å sende mail til post@r-o-m.no. Meld deg på i god tid!

Dette egner seg for både barn, unge og voksne. Galleriet stiller med verktøy, materialer, kaffe/te og snacks. Ta med deg noe som er ødelagt.

Søndag 12.03, kl. 12:00 – 17:00

tumblr_inline_n2blo2g3gl1rgbuak

TRASHLAB

Trashlab er et verksted for reparasjon og vedlikehold. Det eneste du trenger er noe som er ødelagt og lysten til å lære. Vi reparerer det meste: klær, elektronikk, sykler, små møbler, lamper, leker, datamaskiner, mobiltelefoner m.m. Dette gjøres i fellesskap på langbord.

Deltagelse på Trashlab er gratis, men krever påmelding på grunn av et begrenset antall plasser. Meld deg på ved å sende mail til post@r-o-m.no og tips gjerne om hva du ønsker å reparere. Meld deg på i god tid!

Dette egner seg for både barn, unge og voksne. Galleriet stiller med verktøy, materialer, kaffe/te og snacks. Ta med deg noe som er ødelagt.

1378401209_1-640x480
Skulptur av resirkulert materiale laget kunstneren Natsumi Tomita.

MER INFO:

Trashlab og Hacklab er arrangert i samarbeid med Pixelache. De har lang erfaring i å arrangere sosiale samlinger for folk som liker å mekke, fikse, hacke og løse problemer med avfall og overforbruk i samfunnet. De er dyktige og kreative verter. Vi oppfordrer også deltakere til å dele sine ferdigheter og til å lære av hverandre.

REPARER MER! er en del av Galleri ROM sin pågående utforsking av reparasjon som estetikk, pragmatikk og etikk, kuratert av Eva Bakkeslett og Ola Sendstad.